Eerste lijn HR advies

Zo nu en dan doet zich een situatie voor waar u direct advies bij nodig hebt. Bij een goed HR beleid komen veel wetten en regels kijken. Onze adviseurs weten wel raad met uw HR vragen! Wij denken graag met u mee zodat u snel weer kunt overgaan op de orde van de dag. Heeft u behoefte aan een sparringpartner die van wanten weet? De HR professionals van B-Talented staan dagelijks voor u klaar met een advies dat u verder helpt.  

Inhouse advies

Wanneer uw bedrijf groeit, groeit het aantal medewerkers vaak ook. Dat wil echter niet zeggen dat er behoefte is aan een complete P&O afdeling. B-Talented is de perfecte oplossing voor iedere ondernemer met behoefte aan een centraal aanspreekpunt voor personeelsvraagstukken, zonder dat u structureel een P&O medewerker in dienst hoeft te nemen.

Met inhouse advies van B-Talented schakelt u een van onze ervaren adviseurs in. Zij komen een vast of flexibel dagdeel bij uw organisatie om dagelijkse vraagstukken op te lossen en invulling te geven aan uw personeelsbeleid. Zo creëert u uw eigen -parttime- P&O afdeling.  

Beleidsontwikkeling

Niet iedere ondernemer realiseert het zich misschien wanneer hij of zij start met een onderneming, maar het personeelsbeleid is een belangrijk onderdeel van uw organisatiebeleid. In het personeelsbeleid beantwoordt u namelijk alle voorkomende vragen die betrekking hebben op het juiste aantal talent op het juiste moment en op de juiste plaats in uw organisatie. B-Talented werkt graag met u samen om een sterk personeelsbeleid op te zetten.

 

Eén van onze referenties

"Capable BV is dé leverancier van hoogwaardige draad- en kabelverbindingen voor hightech industrieën, zoals lucht- en ruimtevaart, defensie en medische diagnostiek. De snelle groei van onze MKB-onderneming zorgt voor uitdagingen op tal van gebieden. Zo ook op het vlak van Human Resource Management. De uitbreiding naar 34 medewerkers, het ontbreken van de juiste structuur daaromheen en de noodzaak om meer projectmatig te gaan werken, stelden nieuwe eisen aan de medewerkers.

Een actief managementteam onderkende bovenstaande zaken tijdig en bij gebrek aan eigen competenties op dit vlak, werd er besloten om advies in te winnen bij een deskundige, externe partij. De keuze voor B-Talented was snel gemaakt: kundige adviseurs, een snelle reactie en een duidelijk plan.

In dit geval betekende de oplossing nieuwe, uniforme functieprofielen. Er volgden intensieve 1:1 gesprekken met alle medewerkers waarbij verwachtingen over en weer werden uitgesproken en vastgelegd. Daarnaast werd geadviseerd over een nieuwe rol- en taakverdeling en om een P&O-medewerker (parttime) aan te stellen.

Implementatie van bovenstaande duurde een periode van circa 2,5 maand. In deze periode, die hier en daar intern rumoerig verliep ("Waarom zouden we veranderen?") bleef B-Talented in control. Pluspunt was dat ook het management van B-Talented zelf polshoogte kwam nemen over de voortgang en daarbij kritische vragen, ook over de eigen dienstverlening stelde.

Uiteindelijk is de organisatie opnieuw ingericht en zijn de adviespunten opgevolgd. Medewerkers onderkennen, kritisch als ze gelukkig zijn, hun nieuwe rol en wijzigingen. Medewerkers zien ook dat het management van Capable BV hierin heeft willen investeren door een externe deskundige partij in te schakelen.

Gezien het succes van de samenwerking tijdens dit project is er besloten om het contact met B-Talented voor verder advies aan te houden."